Catalogul electronic va fi folosit în acest an școlar în mod exclusiv în 248 de școli din 37 de județe și București, potrivit listei aprobate de Ministerul Educației. Documentul prevede școlile care sunt exceptate de la folosirea catalogului în format fizic. Instituțiile s-au putut înscrie în programul pilot lansat de minister cu câteva zile înaintea începerii cursurilor, scrie zdbc.ro.

În județul Bacău, cinci unități de învățământ s-au înscris în programul ministerului. Astfel, Colegiul Ferdinand I din Bacău, Colegiul Dimitrie Cantemir din Onești și școlile din Tg. Ocna, Livezi și Plopana vor folosi catalogul electronic.

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, fost secretar de stat și cel care a coordonat acest proiect, a declarat pentru Edupedu.ro că „urmează sa centralizăm ce cataloage folosesc unitățile de învățământ și de când sunt aceste programe folosite. Instituțiile de învățământ vor primi, în cadrul procesului de monitorizare realizat de Direcția Generală România Educată din minister, chestionare de răspuns prin eșantionare pentru părinți, elevi, profesori, secretariat”.

Cele mai multe școli înscrise sunt din județul Sibiu – 32, urmate de 23 de școli din București și tot 23 din Cluj, 18 din Iași și 10 din Brașov. (foto: imagine ilustrativă)