Caz incredibil în România! Nici în ”Epoca Suzanei Gâdea” (n.a. – Suzana Gâdea a fost satrapul culturii române din ultimii 10 ani de comunism. A suprimat programat orice iniţiativă liberă şi a prefăcut-o în propagandă) nu aveau loc asemenea scene. Directorul Casei de Cultură din Onești a oprit curentul în timpul unui festival, dintr-un motiv incredibil: juriul nu l-a declarat câștigător pe favoritul lui, relatează cancan.ro.

Totul s-a întâmplat în 21 septembrie, atunci când la Onești s-a desfășurat festivalul-concurs “Stea pe portativ”. Pe lângă faptul că au fost nevoiți să îndure niște condiții vitrege, cei trei membri ai juriului – Simona Florescu Dichiseanu, renumita interpretă de muzică ușoară, Vasi Cărăbuț și Violeta Popa, cunoscuți soliști de muzică populară – au avut parte de momente scandaloase în prim-planul cărora s-a aflat Nicolaie Pârvu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Onești.

“Am fost prezentă la ediția a doua a festivalului-concurs «Stea pe portativ» la Onești împreună cu colegii mei Vasi Cărăbuț și Violeta Popa. La începutul concursului l-am întrebat pe domnul director dacă vrea să facă parte din juriu, dar ne-a refuzat. Ulterior, la final, după ce ne-am strâns în biroul lui să deliberăm, stimabilul domn a încercat să impună câștigătorul. El a indicat un anumit concurent care, din punctul de vedere al juraților, nu se califica pentru locul întâi.

A devenit foarte irascibil și arogant și ne-a amenințat că taie curentul dacă nu iese așa cum dorește el. Mai mult decât atât, și noi, jurații, dar și cei care au participat au îndurat un frig teribil. Când a fost rugat să deschidă aerul condiționat, domnul director a încercat să ne explice că pe vremea lui «Nea Nicu» era la fel…austeritate”, a declarat Simona Florescu Dichiseanu, în exclusivitate pentru cancan.ro.

“Au existat câteva discuții. S-au făcut câteva afirmații la nervi. Un singur incident a fost, cu un domn din juriu care a fumat la mine în birou. Eu trebuia să joc rolul prostului, pentru că ceilalți se simțeau superiori. După incident mi-a părut rău. Am considerat că trebuie să fiu o gazdă bună”, a declarat Nicolaie Pârvu, pentru sursa citată, care susține că directorul Casei de Cultură și-ar fi câștigat renumele de ”Vișinescu” din Onești, după ce s-ar fi comportat extrem de autoritar cu mai mulți artiști de renume din showbiz-ul românesc.