Mai multe magazii aparținând locatarilor blocurilor de lângă pârtia de schi din stațiunea Slănic Moldova au luat foc, în această după-amiază. Două echipaje de pompieri împreună cu voluntari din cadrul SVSU Slănic Moldova au intervenit pentru stingerea incendiului.

“Incendiu produs pe strada Ștefan cel Mare din Slănic Moldova, în apropierea pârtiei de schi, a fost localizat, ard circa 40 mp de anexe, în care se găsesc lemne pentru foc. Nu sunt victime. Se lucrează pentru lichidare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, mr. Andrei Grecu.

Fostul primar al stațiunii Slănic Moldova, Andrei Șerban, consideră că intervenția ar fi putut fi mai prompt dacă SVSU Slănic Moldova ar fi dispus de autospeciala din dosare, care ar fi nefuncțională de 3 luni.

“Cetățenii care locuiesc la blocurile din zona Pârtiei de Schi au trecut astăzi prin clipe de groază, după ce un incendiu violent a izbucnit la câteva din magaziile acestora! Aceștia au anunțat SVSU Slănic-Moldova, care, până la sosirea ISU, a intervenit doar cu câteva stingătoare, deoarece autospeciala de pompieri este defectă de peste 3 luni de zile. Pentru repararea acesteia s-au făcut mai multe referate, dar au fost ignorate de către primar, care a preferat pe timp de vară serviciile pompierilor militari, plătindu-le de la bugetul local cazare și masă în regim hotelier! Aceste sume ar fi acoperit devizul remedierii defecțiunilor mașinii de pompieri!

La finalul sezonului pompierii militari s-au retras la unitatea de care aparțin, iar SVSU Slănic-Moldova a rămas cu aceeași incapacitate de a interveni la incendii, autoutilitara fiind în continuare defectă! Se apropie sezonul rece, iar riscul de incendii este foarte crescut în această perioadă! Din păcate slănicenii nu mai sunt deloc în siguranță!

Îmi pare foarte rău că un serviciu pe care l-am lăsat dotat corespunzător și funcțional, a devenit în ultimii trei ani inutil, deși agenții economici și populația plătesc taxa PSI, tocmai pentru a fi sprijiniți și apărați în cazul producerii unor situații de urgență!”, este comentariul postat de fostul edil-șef al stațiunii, pe pagina personal de Facebook.

(sursa foto: facebook.com/Andrei Șerban)