Ultimul drum e stabilit clar pentru cei care se sting de COVID la Spitalul Județean Bacău, prin ordinul conducerii instituției. Există o singură firmă agreată pentru a-i prelua și înmormânta, indiferent de dorința aparținătorilor. O firmă legată prin contract de spital de mai bine de un an și care acum, în pandemie, saltă costurile înhumărilor, justificând cu cheltuieli dictate de siguranța angajaților săi, scrie libertatea.ro.

Situația de la Spitalul Județean de Urgență Bacău a intrat în atenția publică odată cu cazul lui Corneliu Mureșanu, 85 de ani, care s-a stins la Unitatea de Primiri Urgențe cu suspiciune de COVID-19.

Fiica acestuia a refuzat să-l înmormânteze în sac de plastic, în sicriu închis și cu singura firmă de pompe funebre agreată de instituție, sub simpla suspiciune de COVID-19. A vrut confirmarea acestui diagnostic.

Două zile mai târziu, rezultatul testului molecular a sosit: negativ. Adina Mureșanu a putut să ceară îmbălsămarea tatălui ei și să-l înmormânteze cu firma aleasă de ea. Nu cu aceea indicată pe ușa de la intrarea în morga spitalului, mai notează sursa citată.

Firma care se ocupă de transportul decedaților confirmați cu COVID-19 este “Maestro”, scrie pe ușa de la intrarea în Prosectura Spitalului Județean de Urgență Bacău. Pe afiș e trecut și un număr de telefon, deși legea interzice ca firmelor de pompe funebre să li se facă publicitate în unitățile sanitare.

Cum explică reprezentanții spitalului această situație? (foto: libertatea.ro)

Articolul integral AICI