Lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș, de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna, se apropie de final. Într-o postare pe Facebook, primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, a avansat ca dată de finalizare a lucrărilor cea de-a doua jumătate a lunii august.

“În urmă cu exact un an de zile marcam, alături de europarlamentarul Dragoș Benea, debutul lucrărilor la obiectivul investițional “Reabilitare pod peste râul Trotuș”, realizat în cadrul PNDL II, a cărui valoare totală este de 7 746 243,18 lei cu TVA, din care s-a decontat până în prezent suma de 4.731.346,75 lei cu TVA.
Ordinul de începere a fost emis pe 10 mai 2019, iar pe 14 mai 2020 au debutat lucrările. Termenul estimativ de finalizare a investiției la podul de peste râul Trotuș este īntre 15 iulie și 1 august 2020.
La această dată mai sunt de executat următoarele lucrări:
Plăci de suprabetonare pe firul din aval;
– Parapet în aval;
– Calea de rulare în aval;
– Prag de fund;
– Profilare albie;
– Protecție stabilopozi;
– Hidroizolaţie.
– Turnare strat de asfalt;
– Montare rosturi de dilatație

Ne cerem scuze participanţilor la trafic pentru disconfortul creat de aceste lucrări şi mulțumesc tuturor oneștenilor pentru înțelegere.
Felicitări constructorului și sper ca vremea să fie de partea noastră astfel încât lucrarea să fie terminată cât mai repede!”, a precizat primarul Gnatiuc. (foto: captură video)