Crucile soldaților români îngropați în cimitirul de la Valea Uzului, care aparține de localitatea băcăuană Dărmănesti, au fost acoperite cu folii de nailon de mai mulți cetățeni de origine maghiară, care s-au lăudat, apoi, cu fapta lor pe rețelele sociale, relatează desteptarea.ro.

Cimitirul cuprinde osemintele militarilor de mai multe naționalități, inclusiv români, și este disputat de etnicii maghiari, care au făcut presiuni politice pentru a împiedică inaugurarea părții reamenajate de autoritățile din Dărmănesti, mai scrie sursa citată.

Pe Facebook circulă mai nou un filmuleț (video mai jos) în care un candidat independent la alegerile pentru Parlamentul European susține că ar fi fost bătut de mai mulți cetățeni la Valea Uzului.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare este George Simion. El spune că a fost bătut și fugărit de extremiști maghiari, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, cu care se afla la Valea Uzului.

“Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute pe o rețea de socializare și efectuează cercetări în acest caz.

În acest moment există o anchetă în desfășurare, efectuată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Polițiștii audiază victimele și analizează imaginile video, pentru identificarea persoanelor bănuite în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent șef adjunct de poliție Cătălina Crețu. (foto: desteptarea.ro)

VIDEO AICI