Salvamont România îi face praf pe jandarmii din Vrancea, care s-au lăudat că au salvat mai mulți oameni aflați în pericol de moarte, în mijlocul apelor învolburate. Întreaga operațiune a fost, în realitate, realizată de salvamontiști, scrie stirileprotv.ro.

Salvamontiștii îi critică extrem de dur pe jandarmii din Vrancea, care și-au arogat toate meritele pentru dramatica operațiune de salvare de pe 19 iunie, când 12 persoane au fost salvate din mijlocul apelor dezlănțuite, în comuna Nereju.

În realitate, adevărații salvatori au fost, de fapt, cei de la Salvamont, iar Jandarmeria a participat doar cu o dronă cu care au filmat operațiunea, dar și aceasta a fost manevrată greșit și a căzut în apă, de unde a fost recuperată tot de salvamontiști.

Salvamont România se dovedește acum nemiloasă cu Jandarmeria Vrancea, într-o postare extrem de acidă de pe pagina sa de Facebook.

”Puteați să ne mulțumiți măcar că v-am salvat drona, nu mai aveați cu ce să vă lăudați”

”Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea, care se laudă cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont, fără să nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliană. Dar, așa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit!”, au scris cei de la Salvamont.

Finalul postării aduce și o notă de sarcasm care desăvârșește lovitura de imagine, Salvamont transmițând Jandarmeriei că ar putea să-i mulțumească măcar pentru drona pe care le-a scos-o din apă.

”Și puteați să ne aduceți și mulțumiri ca v-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apă, dar dacă nu eram noi să o recuperăm nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani”, scrie Salvamont România. (foto: stirileprotv.ro)