UPDATE – 19.52: Dintr-o scăpare regretabilă, nu am menționat și restaurantul Kasttel. Așadar, au fost șapte societăți, nu doar șase. Asta să fie, însă, singura noastră problemă! La mulți ani, România!

Cele aproximativ 2.000 de porții de fasole cu cârnați care le-au fost oferite oneștenilor pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor cu ocazia Zilei Naționale a României au fost asigurate de un număr de șase societăți comerciale din Onești.

Au contribuit, după posibilități, restaurantul La Strada, pub-ul Aristocrat, carmangeria Roger, restaurantul La Michele și hotelul Trotuș. Artiștii moldoveni care au prestat pe scena amenajată în fața Casei de Cultură, în jur de 70 de persoane, au fost omeniți de restaurantul Butucul de Vie.

Surprinde absența de pe această listă a omniprezentului om de afaceri Ioan Butucaru, cel care organizează de câțiva ani toate festivalurile din parc, măcardscn0029dscn0030 două în fiecare vară. Să fie o explicație faptul că de data acesta doar s-a dat, nu s-a și luat?

Pe de altă parte, festivitățile de 1 Decembrie de la Onești nu au ținut nici măcar două ore, deși populația venise pregătită să suporte gerul de afară cel puțin 3-4 ore.

“A fost <subțire> rău, am ieșit degeaba din casă. Dacă știam, ne vedeam de treaba noastră. Dar ne petrecem noi, stați liniștiți!”, a comentat un tânăr care imediat după ce s-a “spart” petrecerea, s-a înfundat într-o cârciumă, împreună cu prietenii.

dscn0017dscn0021dscn0008După aprinderea iluminatului festiv, platoul s-a eliberat în scurt timp.

Altfel, vinul fiert și ceaiul cald au fost asigurate de Primăria Onești.