Activitatea unui bar în desfășurare, după ora 23.00, întreruptă de polițiștii băcăuani şi jandarmi ai Grupării Mobile în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în judeţ. Totodată, peste 2.000 de persoane au fost legitimate, 147 de societăți comerciale verificate și 275 de mijloace de transport.

Ieri, 05 februarie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii băcăuani, alături de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, baruri, restaurante, dar şi în trafic, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bacău.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat peste 2.000 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 147 de societăți comerciale, restaurante, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și în 275 de mijloace de transport, din care 98 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, din care, 62 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Exemplu:

La data de 06 februarie a.c, în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au întrerupt activitatea unui bar care se desfășura în spațiu închis, în mun. Bacău, încălcând prevederile legale cu privire la respectarea programului de lucru.

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau 7 persoane, iar o parte din acestea fumau în incinta barului. Activitatea a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente au fost legitimate şi sancţionate contravenţional.

Forţele de ordine au aplicat 35 de amenzi, în valoare de 39.000 de lei. Totodată, faţă de societatea  comercială în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bacău, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Scopul acțiunilor desfășurate este acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim cetăţenilor că pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)