Chimcomplex SA Borzești, unul dintre cei mai importanți angajatori din Onești, a făcut un salt remarcabil în clasamentul celor mai puternice 300 de companii din România.

Alcătuit de Capital România pe baza datelor financiare înregistrate de companii la finalul anului 2019, topul celor mai puternice 300 de companii din România de anul acesta plasează Chimcomplex SA Borzești pe locul 25, după ce în precedenta clasificare ocupase locul 153.

“Operațiunile de integrare dintre Chimcomplex și Oltchim au dus la creșterea performanței și consolidarea companiei. Construim un nou viitor pe o tradiție valoroasă a două combinate emblematice. Suntem optimiști!”, a menționat președintele Chimcomplex SA Borzești, Ștefan Vuza.

După achiziția a 5 grupe active de la Oltchim în 2018, Chimcomplex SA Borzești a devenit cea mai mare companie din industria chimică din România, cu 2.000 de angajați, în cele două combinate de la Onești și Râmnicu Vâlcea.

La final de an, conform predicțiilor lui Ștefan Vuza, Chimcomplex SA Borzești va avea o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro.

Bugetul nostru de investiții este ambițios. Avem în vedere investiții mai mari de 50 de milioane de euro, a precizat Vuza, pentru Capital. (sursa foto: chimcomplex.ro)