În timp ce oneștenii se bucură, după foarte mult timp, de servicii de apă și canalizare de calitate, oferite de noul operator din oraș – RAJA Constanța – la Bacău continuă conflictul din interiorul CRAB (Compania Regională de Apă Bacău), care s-ar putea răsfrânge asupra populației.

Deocamdată, angajații CRAB nu și-au mai pus în practică amenințările cu greva, dar acest lucru pare iminent, după ce salariaților le-au fost tăiate salariile cu 16 procente, după cum notează zdbc.ro.

“S-ar putea să avem grevă spontană, pentru că nu-i mai pot ține pe oameni în frâu, după ce li s-a luat din salarii. Pe timpul grevei, se va opri apa, a spus liderul de sindicat de la CRAB, Constantin Neculcea, conform sursei citate.

Foarte important de precizat în acest context, apa potabilă pe care o consumă oneștenii este cumpărată de RAJA Constanța de la CRAB.

„În mod normal, ceea ce se întâmplă astăzi la CRAB nu ar trebui să ne afecteze cu nimic pe noi, oneștenii. De altfel, chiar și sindicaliștii de la CRAB amenință cu oprirea apei în Bacău, nicidecum la Onești. Cred că oneștenii ar trebui să stea liniștiți în privința asta”, ne-a spus un om din sistem.

Dacă la CRAB au fost tăiate salariile, la Onești, noul operator de apă și canalizare, RAJA Constanța, nu numai că a preluat absolut toți angajații Secției Apă Canal de la DPP (aproximativ 170) – deși directorul adjunct coordonator al companiei de la malul mării, Mirel Șerbănescu, a admis faptul că se putea lucra și cu un număr mai mic de oameni – dar nu s-a umblat deloc la salarii.