În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Bacău de ieri s-au actualizat și aprobat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău ce vor intra în vigoare la data de 21.09.2020.

În cadrul ședinței au fost analizate propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Bacău privind scenariile avizate de Direcția de Sănătate Publică Bacău și, prin Hotărârea nr. 29 a C.J.S.U. Bacău, a fost aprobată situația centralizată și actualizată a scenariilor de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS CoV-2, în conformitate cu prevederile Ordinului Comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020, începând din 21.09.2020.

Aceste date vor actualiza săptămânal, în fiecare zi de joi sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Hotărârea nr. 29 a C.J.S.U. Bacău și anexa cuprinzând scenariile de funcționare pot fi vizualizate AICI.

MODIFICĂRI

  • S-a suspendat activitatea la Grupa mică A la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 Bacău;
  • Colegiul Tehnic “ Grigore Cobălcescu” Moinești trece de luni de la scenariul 3 la scenariul 2. Aceeași decizie s-a luat și în cazul școlilor gimnaziale “Alexandru Sever” și “Tristan Tzara” din Moinești.
  • Școlile gimnaziale din Apa Asău, Asău, Ciobănuș și Păltiniș trec de luni la scenariul 1.
  • Școlile gimnaziale din Călugăreni și Drăgești trec la scenariul 2.
  • La scenariul 1 trec școlile din Negoiești și Negri.
  • Din comuna Plopana, trec la scenariul 2 școlile și grădinițele din Budești, Fundu Tutovei, Rusenii Răzeși și Plopana.
  • Școala și grădinița din satul Prăjești trec de luni la scenariul 1. La fel și școlile din Glodișoarele și Secuieni.