Mai e puțin și se face un an de când dansăm împreună. Am mai scris despre treaba asta, cumva mi-e incomod să mă repet. Aș fi vrut să vorbim despre Ibiza. Sau despre Marea Neagră. Bine, atunci măcar despre “turiștii” de pe malul Cașinului.

Aș mai fi vrut să vorbim despre Campionatul European de fotbal. Multe pasiuni s-au mai consumat în ultimele săptămâni. Nu sunt cel mai abilitat să emit judecăți de măsură, dar nu văd tocmai în regulă să-ți consumi energiile pentru niște băiețași care lovesc mingea așa cum o făceam noi în copilărie. Și care câștigă sute de mii de euro, fără să-i rupă inima de poporul ăsta. Apropo, la Europeanul ăsta AM FOST MAI “ALBANEJI” DECÂT ALBANEZII!

Mă macină mai mult faptul că nu o să mai pot ține acest ziar. Gândul de retragere din numărul precedent s-a vrut un semnal de alarmă. “Mooorrr!!!”, am strigat. Puține reacții. Prietenii mei joacă whist și nu le pasă. Au băut ceva în plus. “Ești un călău!”. De la unul la altul. Expresii. Am avut discuții și cu oamenii de afaceri. Răspunsul lor e ambiguu. E beznă în jurul meu.

Nimeni nu a scos asul de treflă. Ș-ALDE una, ș-ALDE două! Păcat de șnapsul care se evaporă pe sub dop!, vorba unui tovarăș.  “Asta e bibilită! Cineva s-a îmbătat grav când a făcut-o pe asta!”, concluzionează un tip care se pregătește să plece în Germania. E un alt tânăr pe care-l pierde orașul ăsta! Putea multe. Făcuse liceul în Franța, Stăpânea bine cel puțin două limbi străine. Societatea nu a știut să-l aprecieze. L-a lăsat să se degradeze. Și aș mai avea exemple….

Ș-ALDE una, ș-ALDE două! Acum o dăm pe politică. Golănește. ALDE a obținut până la urmă postul de viceprimar. CENTRUL a decis asta!

Nu știu cât de benefic va fi Oneștiului ce s-a întâmplat astăzis. Doamne-ajută!