Fostul hotel al petroliștilor, lăsat în paragină timp de 30 de ani, va fi transformat într-o bază de tratament modernă, în urma protocolului semnat ieri, la Moinești, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și de autoritățile locale, informează Biroul de Presă al PNL Bacău.

Istoria acestei clădiri, începută înainte de revoluție și care, în lipsa investițiilor, s-a transformat în ruină, a intrat într-o altă etapă, după ce primarul Valentin Vieru și Consiliul Local Moinești au recuperat imobilul în instanță.

Printr-o decizie a Guvernului României, clădirea a fost preluată prin protocol de la autoritatea locală, la Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (I.N.R.M.F.B.), care va relua investiția și va transforma clădirea în bază de tratament. La evenimentul de la Moinești, alături de ministrul Nelu Tătaru, a participat și Dr. Horia Lăzărescu, managerul INRMFB, care a dat asigurări că aici va funcționa una dintre cele mai moderne baze de recuperare din țară.

”După 30 de ani în care nu s-a făcut nimic, în care moineștenii au primit doar promisiuni la fiecare campanie electorală, guvernul liberal a găsit o soluție viabilă și care va fi rapid aplicată. Aș îndrăzni să spun că este un moment istoric pentru moineșteni, dar și pentru întreg județul, pentru că o astfel de investiție va avea efecte, pe termen scurt și mediu, în mai toate domeniile, va duce la crearea de noi locuri de muncă și la menținerea celor existente. Moineștiul va deveni, astfel, un pol al lumii medicale din România, de care vor beneficia băcăuanii, dar și locuitorii din toată Moldova”, a declarat deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, prezent la eveniment.