Sediul substației de ambulanță din Onești, aflat într-o stare de degradare avansată, va fi reabilitat. În plus vor fi modernizate garajul substației și atelierele mecanic și electric din cadrul spitalului din Onești.

Ieri, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, și primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, au semnat Convenția de Colaborare între cele două instituții pentru reabilitarea substației de ambulanță din Onești și a celorlalte obiective din cadrul spitalului din Onești.

Este vorba despre un proiect în valoare totală de 1,4 milioane de lei, doar construcțiile și montajul fiind de 1,2 milioane de lei.

Investiția va fi finanțată de Consiliul Județean Bacău, în proporție de 95% și Consiliul Local Onești, 5%.

Cu ocazia semnării convenției de colaborare, președintele CJ Bacău a declarat: “Continuăm investițiile în sănătate. După reabilitarea și modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe de la spitalul oneștean, proiect în valoare de peste 1,5 milioane de euro, la care contribuția Consiliului Județean Bacău a fost de 95%, după modernizarea secțiilor de Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie, investiție de 1,7 milioane de euro, a venit acum rândul sediului Ambulanței să fie reabilitat. Vor fi reamenajate spațiile destinate personalului medical, al dispeceratului, centralei termice și camerei de dezinfecție, precum și atelierele mecanic și electric”.