La data de 15 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi de către un tânăr de 25 de ani, din comuna Oituz despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras patru bovine din stâna ce o deţine pe raza localităţii Poiana Sărată.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în seara zilei de 15 mai a.c., un tânăr de 24 de ani, din judeţul Covasna şi un bărbat de 38 de ani, din comuna Dofteana s-ar fi deplasat cu o autoutilitară pe raza localităţii Poiana Sărată, de unde ar fi sustras patru bovine, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

Poliţiştii au recuperat cele patru bovine pe care le-au restituit păgubitului. La data de 20 mai a.c., poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore a celor doi bănuiţi, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti.

Astfel, pentru prevenirea furturilor de animale, poliţiştii recomandă:

  • Supravegherea animalelor din gospodării şi de pe păşuni, atât pe timp de zi, cît şi pe timp de noapte;
  • Asigurarea grajdurilor şi anexelor destinate animalelor, la plecarea de la domiciliu;
  • Solicitarea unui minim de date persoanelor pe care le primiţi în gospodării sub diverse pretexte, în special cu intenţia de a achiziţiona animale;
  • Neefectarea unor tranzacţii de animale fără documente legale sau prin înţelegeri verbale, riscând sancţionarea conform legii;
  • Înregistrarea animalelor pentru a fi identificate în caz de furt. (sursa: IPJ Bacău)