“Bonfire Tattoo” este noua fiță din Onești în materie de tatuaje, una dintre cele mai nonconformiste forme de expresie, alături de piercing. “Bonfire Tattoo” se află pe strada Sintezei nr. 6 (aproape de stația Capucini).

Noul salon de tatuaje este amenajat pe două niveluri: jos este recepția, un loc plin de mister, relaxant, luminat vag, iar la etaj se găsește salonul propriu-zis, unde sunt executate tatuajele.

Salonul de tatuaje este aseptic (complet sterilizat) și este dotat cu cea mai modernă aparatură în domeniu.

Este loc pentru două saloane de tatuaj într-un oraș ca Oneștiul?, l-am întrebat pe Claudiu Bengalici, unul dintre cei doi proprietari ai salonului. “Da, pentru că cererea este mare, pe o rază de 200 de kilometri pătrați nu sunt foarte multe saloane de tatuaj, iar amatorii acestui gen de artă erau nevoiți să ajungă, de cele mai multe ori, la București, pentru a-și face un tatuaj profesionist.

Pe de altă parte și pretențiile au crescut, iar ca să satisfacem toate aceste pretenții este nevoie de un anumit standard, oricum foarte ridicat. Astăzi nu mai vine nimeni să ceară un tatuaj cu pisica bunicii, tatuajele au devenit tot mai complexe, se cer tatuaje 3D, de altfel aici este cea mai mare cerere”.

Partenerul de business al lui Claudiu este Silviu Postovaru, de fapt artistul care execută tatuajele. A făcut primul tatuaj în 1997, când era în armată, iar de atunci și-a exprimat talentul în fel și de fel de ocazii, în fel și fel de forme. Dar asta va face obiectul unui articol separat.

Silviu are la activ mii de tatuaje. “Specializarea mea sunt tatuajele realiste, portretistică”, ne-a spus acesta.

Foarte important de precizat, Silviu execută și un tip de tatuaj la modă printre reprezentantele sexului frumos care sunt mereu în criză de timp. “Sunt cereri mari pentru tatuajele cosmetice (n.r. – tatuarea sprincenelor, conturului ochilor și al buzelor). Cineva a scris despre asta că <le vând timp femeilor>. Cam așa este (zâmbește)!”, a spus artistul.

Tarifele nu sunt fixe și depind de complexitatea (dimensiune, coloristică, etc) tatuajului solicitat de client. Orientativ, tariful ar fi în jur de 250 de lei pentru ora de lucru.

Cei doi asociați ai salonului doresc să invite la Onești, periodic, mari artiști tatuatori, din țară și din străinătate. “Va fi săptămâna Matcovshi, sau săptămâna Costi Azoiței, fiecare va veni aici câte o săptămână și va face tatuaje”, a mai  precizat Claudiu.

Îmi place arta și am găsit în Silviu partenerul ideal cu care să fac treaba asta. Nu pot să spun că suntem prieteni buni, dar ne cunoaștem de mult timp. Acum suntem în faza în care încercăm să ne seducem reciproc, să ne completăm unul pe altul ca să oferim servicii desăvârșite clienților, artă în stare pură, a conchis Claudiu.

Salonul “Bonfire Tattoo” este deschis de luni până vineri, de la orele 10.00 la 18.00.