Viitorul Curița – ACS Sănătatea Darabani (azi, ora 17.30, stadion CSM, Onești), returul barajului de promovare în Liga a 3-a, va fi supervizat de un fost reputat arbitru român, purtător al ecusonului FIFA.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat componența brigăzii de arbitri și numele celor doi observatori care vor veni, astăzi, la Onești, la meciul retur de baraj dintre Viitorul Curița și ACS Sănătatea Darabani.

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a delegat pentru jocul de la Onești o brigadă de arbitri condusă de bucureșteanul Dani Grigore Botescu, ajutat la cele două linii de arbitrii-asistenți Aurelian Țoie (București) și Dragoș Radu (Dragomirești – Ilfov).

Observatori din partea FRF vor fi Vasile Vamanu (Piatra Neamț) și Cristian Nica (Ploiești).

În ceea ce-l privește pe Cristian Nica, acesta a fost unul dintre cei mai buni tușieri din țara noastră, purtător al ecusonului FIFA. Nica s-a retras din activitate în decembrie 2013, ca urmare a limitei de vârstă.

Cristian Nica a arbitrat 13 ani în Liga 1, fiind pe locul 2 all-time ca număr de jocuri la acest nivel: 307. Alături de Dan Lăzărescu, Nica are cele mai multe derby-uri Steaua – Dinamo: 10. De asemenea, este arbitrul cu cele mai multe Supercupe (6), în palmaresul său mai figurând și 4 finale de Cupa României.

Pe plan internațional, Nica a oficiat la peste 100 de jocuri timp de 10 ani, cât a purtat ecusonul FIFA.

A arbitrat în grupele Champions League și Europa League,la meciuri ale unor echipe precum: Barcelona, PSV Eindhoven, Benfica Lisabona, FC Porto, Werder Bremen, Tottenha, Atletico Madrid, Napoli, Manchester City, Lazio, VfB Stuttgart…Iar printre naționalele importante pe caare le-a arbitrat s-au aflat Italia, germania, Suedia, Elveția, Cehia.

Meciul retur dintre Viitorul Curița și ACS Sănătatea Darabani pornește de la scorul de 1-0 pentru botoșăneni. Pentru a obține promovarea în Liga a 3-a, echipa lui Costică Ene are nevoie de o victorie la două goluri diferență, indiferent de scor.

În cazul în care după 90 de minute de joc scorul va fi 1-0 pentru Viitorul Curița, vor urma două reprize de prelungiri de câte 15 minute fiecare. În cazul în care egalitatea va persista, se va trece la executarea loviturilor de la 11 metri.

La partida de la Onești sunt așteptați peste 3.000 de spectatori.

Sursa foto: spt.fm