În condițiile în care foarte puțini șoferi respectă limita de viteză de pe strada A.I. Cuza din Onești, copiii care locuiesc în cartierul Mal riscă în orice moment să fie accidentați când traversează strada. Aleșii locali au căutat soluții pentru eliminarea acestor riscuri.
Nu mai departe de zilele trecute, un tir a ajuns de-a curmezișul străzii după ce șoferul a evitat în ultima clipă un copil care venea de la școală și care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni marcată!
În urma discuțiilor purtate în consiliul local și având în vedere recomandările polițiștilor rutieri, care au transmis că nu este indicată instalarea unui semafor în intersecția respectivă, aleșii oneșteni s-au oprit asupra a două soluții.
Prima dintre ele ar fi revenirea la forma inițială de circulație, prin eliminarea sensurilor unice de pe străzile A.I. Cuza și Mihai Bravu. Astfel, traficul greu va fi scos din oraș și mutat pe strada Mihai Bravu, un soi de centură a orașului, chiar dacă această soluție ar nemulțumi locuitorii care locuiesc de-a lungul acestui drum.
Această soluție nu va fi însă adoptată decât în momentul în care va fi reabilitată acea porțiune de drum, astăzi plină de gropi.
A doua soluția propusă de consilieri a fost instalarea unor limitatoare de viteză pe strada A.I. Cuza, însă și aici ar apărea un inconvenient, acestea îngreunând operațiunea de deszăpezire, în sezonul rece. “Plus că s-ar distruge ușor, și nu sunt deloc ieftine”, a remarcat primarul Gnatiuc.
În acest fel, cel mai probabil prima măsură care se va lua pentru a reduce riscul producerii accidentelor în zona respectivă – “este necesar să acționăm acum, să nu așteptăm să se întâmple o tragedie!”, a subliniat consilierul Gelu Panfil – va fi turnarea unor praguri de sol, cum mai sunt în oraș (ex: în dreptul trecerii de pietoni de la școala generală nr. 1, pe strada Cașinului, pe strada Emil Rebreanu).
După cum se poate vedea în imaginile alăturate, pe acea porțiune de drum există indicatoare rutiere care limitează viteza de circulație la 40 km/h, dar acestea nu sunt deloc respectate. “Un radar ar fi bun acolo, i-ar mai potoli pe șoferi. Cum e la intrarea în Târgu Secuiesc, unde toți șoferii încetinesc din reflex, s-au obișnuit ca acolo să stea mereu polițiștii cu radarul”, a remarcat Panfil.