Pentru că padocul amenajat în apropierea Oborului Săptămânal, de la ieșirea din oraș spre Bacău, s-a umplut de câini fără stăpân, autoritățile oneștene au decis eutanasierea patrupedelor bolnave.

Anunțul a fost făcut la ultima ședință de consiliu de primarul Nicolae Gnatiuc.

“Adăpostul de câini a ajuns la capacitate maximă. Problema este că sunt aduși și abandonați la Onești foarte mulți câini, sunt oameni care basculează și câte 10-20 de câini odată, când vin la obor. Am analizat foarte atent situația, fiindcă trebuie luată o decizie cumpătată. Trebuie puse în balanță sănătatea populației și iubitorii de animale. La recomandarea medicului veterinar care lucrează la padocul de lângă obor s-a luat hotărârea să fie eutanasiați câinii bolnavi din interiorul adăpostului. Veterinarul va efectua controale medicale și vor fi eutanasiați doar acei câini care se va descoperi că sunt bolnavi cronic sau incurabil”, a spus edilul-șef al orașului, ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Onești.

De-a lungul timpului, în jurul adăpostului de câini fără stăpân din Onești s-au iscat numeroase scandaluri. De altfel, în urmă cu doi ani, adăpostul a și fost închis iar autoritățile locale au fost amendate de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare, care au ajuns în control la Onești după ce mai multe ONG-uri au semnalat faptul că patrupedele sunt ținute în condiții jalnice, mulți câini fiind numai piele și os.

În urma acestor scandaluri a apărut noul padoc, care respectă toate reglementările, doar că de data aceasta se dovedește a fi neîncăpător.