O tânără care locuiește în blocul “K”, din Onești, a făcut o descoperire șocantă într-o dimineață, când ieșise cu câinele la plimbare: chiar la intrarea principală a blocului (foto mare, în zona marcată de săgeata roșie) erau înșirate pe jos mai multe bucăți de cârnați cabanos, în care fuseseră introduse holșuruburi.

“Nici nu știu cum să-l numesc pe acel om care a făcut așa ceva! E un ticălos! Chiar și dacă urăști câinii, nu poți să faci așa ceva”, ne-a spus tânăra.

Aceasta a găsit cârnații cu holșuruburi în ei marți, 27 februarie, la prima oră a dimineții, când ieșise cu câinele pe care îl are să-și facă nevoile. Patrupedul a mirosit cârnații și foarte puțin a lipsit să înhațe din ei, chiar dacă a fost dresat să nu mănânce de pe jos și nici de la străini.

“Mi-a atras atenția ceva lucios care ieșea dintr-un cabanos, mi-am dat seama după aia că era capătul unui holșurub. Erau pe jos înșirate mai multe bucăți, să fi fost vreo 300 de grame de cârnați. Am rămas pur și simplu șocată, doar așa se poate explica cum nu mi-a trecut prin cap să fac câteva poze la cârnați acolo, unde erau ei răsfirați pe jos, ca momeală pentru maidanezi și pentru pisici. Mai ales că aveam telefonul la mine. Am luat totuși câteva bucăți acasă ca să i le arăt iubitului meu și le-am pozat pe astea”, ne-a explicat tânăra care a postat poza cu cârnații cu holșuruburi pe facebook.

Tânăra care a făcut această descoperire susține că “am auzit de la vecinii care au și ei câini și ies cu ei la plimbare că ar fi văzut mai multe pisici moarte pe malul Cașinului (n.r. – blocul “K”, de la Flanco, este situat chiar pe malul apei) și mă gândesc că sărmanelor de aici li s-o fi tras, or fi mâncat cârnați cu holșuruburi în ei. Să faci așa ceva!!! Mari ticăloșii mai sunt printre noi! Sigur cârnații au fost puși de jur împrejurul blocului, unde stau câinii maidanezi și pisicile de obicei

Pe de altă parte, oneșteni din diferite cartiere ale orașului se plâng că nu-și pot lăsa copiii singuri afară de frică să nu fie mușcați de câinii maidanezi care sunt prin incintele blocurilor. “Să veniți pe Pajura să vedeți câți sunt acolo, am numărat într-o zi 10 câini, scormoneau pe la ghenele de gunoi!”, ne-a spus un domn, zilele trecute.

“Nu există nici un motiv să le dai câinilor fără stăpân ca momeală cârnați cu șuruburi sau ce-o mai fi! Ei trebuie ridicați și duși în adăposturi”, a conchis tânăra din blocul “K”.