Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN, valabilă de mâine dimineață (n.r. – duminică, 18 martie, ora 08.00), de precipitații însemnate și răcire accentuată, în toată Moldova și în multe alte regiuni ale țării.

“În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă”,
se arată în informarea ANM.

Meteorologii atrag atenția asupra faptului că vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Avertizarea cod galben de precipitații, intensificări ale vântului și răcire accentuată este valabilă până duminică, 18 martie, ora 23.00.