Autoritățile locale de la Slănic Moldova remarcă faptul că restricția de tonaj la 3,5 tone impusă pe DN 12B, pe porțiunea care s-a surpat vara trecută, nefiind nici acum reabilitată, nu este respectată de către șoferi.

Preocupați să dezmintă o informație publicată de Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române privind traficul pe DN 12B în cursul dimineții de ieri, administratorii paginii de facebook a Primăriei Slănic Moldova aduc în vedere un aspect grav, și anume faptul că mai mulți șoferi încalcă restricția de tonaj de 3,5 tone.

Problema e că circulă (n.r. – pe porțiunea din DN 12B care a fost afectată de o alunecare de teren produsă vara trecută), și cele cu tonaj ridicat, peste 3,5 t, respectiv transportul local de călători și, mai grav, transportatorii de material lemnos. Iar cei îndreptățiți nu iau măsuri legale”, a atras atenția un slănicean, într-o discuție pe facebook.

Răspunsul dat de reprezentanții Primăriei Slănic Moldova: Din păcate, este adevărat ce spuneți, dar primăria nu are nicio putere în acest sens, mai ales că zona afectată este în afara teritoriului localității. S-au făcut, se fac în continuare demersuri și sesizări la organele competente. Este alegerea fiecărui șofer de a încălca legea asumându-și pierderea permisului de conducere sau amenzi”. (vezi print screen)

Dacă șoferii vor continua să ignore restricția de tonaj de 3,5 tone impusă pe porțiunea de drum surpată vara trecută, există riscul ca aceasta să cedeze din nou, iar traficul să fie iarăși închis complet pe acel tronson.