În urma concursului organizat pentru ocuparea postului de manager al Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul oneștean Cristian Călin Lupeș a fost declarat câștigător, scrie turnulsfatului.ro.

7,48 este nota finală pe care a primit-o Cristian Lupeș, în cadrul concursului lansat în 15 aprilie și încheiat în cursul zilei de azi (7,50 a primit în urma analizei planului de management și 7,46 în urma interviului prin care și-a susținut acest plan). Alături de Lupeș, până în ultima etapă a concursului, cea a interviului, a ajuns și Ivan Lyubenov Iliev, a cărui notă finală a fost 6,97 (7,39 pentru proiectul de management și 6,56 pentru interviu).

Dirijor din 2003 și doctor în muzică din 2012, oneșteanul Cristian Lupeș este licențiat al Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală – catedra de Muzicologie, fiind și managerul Bucharest Festival Orchestra. Printre proiectele de care Lupeș s-a ocupat în ultima perioadă a fost și cel de promovare a Filarmonicii sibiene în cadrul Festivalului Enescu.

“După ce ai un director timp de 18 ani este normal ca orice nou director sa însemne o schimbare. Această schimbare este de foarte multe ori benefică pentru unii și negativă pentru alții, deoarece niciun conducător, ca și un dirijor, nu poate mulțumi pe toată lumea și mai ales să satisfacă mentalități diferite. În ceea ce mă privește eu mi-am dorit o schimbare în instituția în care lucrez, așa că mă abțin de la a afirma că sunt sau nu sunt mulțumit de rezultatul concursului“, arată Andrei Marcovici, percuționist al Filarmonicii sibiene, implicat în numeroase proiecte culturale, pentru sursa citată.