Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări nowcasting de vreme severă imediată, fiind vizate mai multe regiuni ale țării, inclusiv zona montană a județului Bacăul.

Potrivit ANM, în zona localităților Agăș, Ghimeș-Făget și Palanca se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35-40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii, frecvente descărcări electrice și intensificări puternice ale vântului, vijelii.

În județul Neamț, în zona localității Tarcău,, este COD ROȘU de furtună.

Avertizarea COD PORTOCALIU pentru județul Bacău este valabilă până la ora 15.00, iar avertizarea COD ROȘU din județul vecin este valabilă până la ora 15.30.

Altfel, întreg județul Bacăul se află sub avertizare COD GALBEN de ploi torențiale și vijelii până diseară, la ora 23.00. În zonele de deal și de munte, precum și în Moldova, Transilvania, Maramureș, estul Munteniei și vestul Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, menționează meteorologii ANM.