Noul val de relaxare anunţat de Guvern aduce o veste multaşteptată de milioane de credincioşi. De vineri seara, vor putea participa la slujbe în biserică. Dar noua libertate vine cu noi ritualuri ce vor trebui respectate cu sfinţenie la rugăciunile colective, scrie observatornews.ro.

La intrarea în biserică, fiecare credincios va trebui să se igienizeze cu dezinfectant, iar cei care au semne de boală nu vor fi lăsaţi să participe la slujbă.

Credinciosii vor trebui să respecte, în continuare, câteva reguli, dacă vor să vină la slujba din interiorul bisericilor. Distanța de 2 metri este esențială și ea va limita și numărul de oameni prezenti la slujbă, în funcție de mărimea Naosului. Mai mult, intrarea în biserica rămâne conditionată de purtarea măstii și a mănușilor de protective, mai scrie sursa citată.

Sărutarea icoanelor rămâne strict interzisă, iar împărtăşania se va face doar individual, în timpul săptămânii, şi nu la sfârşitul Liturghiei, aşa cum eram obişnuiţi.

În continuare, la slujbele pentru nunţi şi botezuri vor putea intra în biserică maximum 16 persoane. (foto: imagine ilustrativă)