Patronii de restaurante au introdus reguli noi pentru clienţi, în Cluj-Napoca. De exemplu, cine se aşază la masă trebuie să comande mâncare şi băutură în valoare de cel puţin 300 de lei, relatează observatornews.ro.

Cel puțin cinci restaurante din Cluj, care pentru a-ți permite să stai la masă, îți impun o consumație minimă de 300 de lei. Vorbim însă de nota de plata pentru întreaga masă la care pot sta șase până la opt persoane.

Ospătarii nu le vor mai permite clienților să se întindă la povești ore în șir, aceeași persoană putând să ocupe un iglu maximum două ore. Reprezentanții restaurantelor spun că au fost nevoiți să ia aceste măsuri având în vedere investițiile mari pe care le-au făcut.

Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor spune că totul este legal, că localurile pot să-și selecteze clientela și nu este o măsură discriminatorie pentru că reprezentanții restaurantelor le oferă o alternativă și clienților care nu vor să facă acea consumație minimă, prin păstrarea meselor în aer liber.

La Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise la interior de cel puțin patru luni de zile. (foto: captură video)