Autoritățile locale au demarat lucrările de amenajare a unui refugiu pentru mașinile oneștenilor care își duc copiii la școală, dis-de-dimineață, și din cauza cărora traficul pe bulevardul Republicii se bloca adesea, în zona respectivă.

În dreptul benzinăriei Rompetrol se amenajează un refugiu care ar urma să deservească mașinile părinților ai căror copii învață la Școala Gimnazială “George Călinescu” și care obișnuiesc să-și însoțească micuții, în fiecare dimineață, până în fața instituției de învățământ sau chiar în sălile de clasă.

Din cauza tuturor acestor mașini care staționează pe banda 1 de mers, aceasta devenea adesea inutilizabilă. În zonă există un indicator rutier care interzice doar oprirea, nu și staționarea, dar în cazul multor șoferi se întâmplă ca cele cinci minute permise de lege pentru a lăsa mașinile acolo să nu fie de ajuns.

Noul refugiu ar trebui să rezolve o bună parte a problemei, cu condiția ca părinții care își aduc copiii la școală cu mașina să înțeleagă că ei nu sunt singurii care folosesc această practică și că nu trebuie să zăbovească decât cât este necesar. “Locurile sunt limitate, dar dacă nu se vor ocupa excesiv din punct de vedere al timpului, atunci se va realiza un flux și astfel nu se va mai bloca mereu traficul în această zonă”, ne-a precizat o sursă din cadrul Primăriei Onești.

Această alveolă nu va fi singura în zonă, urmând a se amenaja una asemănătoare și în dreptul tipografiei Magic Print, scopul fiind tot fluidizarea traficului.

Pe bulevardul Republicii mai sunt amenajate alte trei alveole de acest fel, în dreptul magazinului Flanco, în vecinătatea liceului „Petru Poni” și înainte de intersecția cu strada Victor Babeș.