Deputata PSD de Bacău, Elena Hărătău, a fost printre cei cinci parlamentari PSD care au votat pentru învestirea Guvernului Orban, producând o surpriză în mediul politic băcăuan.

Deşi în conducerea centrală a partidului s-a vehiculat mazilirea imediată a celor cinci parlamentari PSD, preşedintele PSD Bacău, europarlamentarul Dragoş Benea, a declarat pentru G4Media că: „Despre excludere la PSD Bacău aş vrea să discutăm doar în caz de neperformanţă administrativă sau atacuri nejustificate la adresa fostului Guvern PSD sau la adresa foştilor colegi care au susținut necondiționat proiectele PSD la nivel local sau naţional. Din organizația noastră doar primarul muncipiului Bacău, Cosmin Necula, şi primarul din Tg Ocna, Ştefan Şilochi, se încadrează în această categorie. Doamna deputat Hărătău nu se află în niciuna din situaţiile de mai sus, chiar dimpotrivă”.

„Am fost surprins de decizia doamnei Hărătău, cu atât mai mult cu cât până acum a susţinut, virulent chiar, şi pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dăncilă”, a afirmat deputatul USR,  Lucian Stanciu-Viziteu, potrivit aceleiași surse.