Lucrătorii de la DPP Onești au asfaltat o primă porțiune a străzii în cursul zilei de vineri, iar în scurt timp urmează să finalizeze procesul de asfaltare care a fost întârziat de lipsa avizului de mediu, după cum menționează primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, primarul Nicolae Gnatiuc oferă detalii cu privire la această lucrare de investiții.

“Vineri, 05.10.2018, a început procesul de asfaltare a străzii Mihai Bravu, rută ocolitoare cu o lungime totală de 600 m.l. și o suprafață de 4.200 mp, lucrare de modernizare prevăzută în Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Onești pentru perioada 2016-2022, ca măsură de realizare a descongestionării traseelor interne de traficul greu. După o serie de probleme cauzate de emiterea cu întârziere a avizului de mediu, iată că această lucrare mult așteptată de oneșteni a fost pusă în aplicare.
Primul tronson asfaltat este cel cuprins între podul de peste râul Cașin, începând din dreptul Spălătoriei “K9” până la intersecția în „Y” cu str. A. I. Cuza.
Conform proiectului tehnic, covorul asfaltic va avea o grosime de aproximativ 17 cm și va fi alcătuit din mai multe straturi, folosindu-se materiale AB-31.5, BAD – 22.4 şi BA-16.
Până în prezent pe această stradă s-au mai executat următoarele lucrări:
– S-a turnat asfaltul pe patru parcări publice (două noi și altele două fiind mărite în urma lucrărilor de reabilitare) care însumează aproximativ 40 de locuri;
– S-au instalat borduri noi pentru susţinerea covorului asfaltic;
– Au fost realizaţi peste 390 de metri pătraţi de trotuare;
– Au fost executate alveole de refugiu;
– Luând în considerare traficul greu desfăşurat pe această stradă, s-a luat decizia realizării unei supralărgiri la intersecţia Mihai Bravu cu A.I. Cuza spre Adjud, pentru a mări gradul de siguranţă a circulaţiei în acea zonă.
Valoarea totală autorizată a investiției pentru ruta ocolitoare a Municipiului Onești este de 1.332.980,70 lei, iar documentația tehnico-economică faza DTAC+DTOE a fost realizată de către SC Drum-Proiect SRL Bacău.
Sper ca lucrătorii SC DPP SA Oneşti, executantul acestei lucrări, să nu mai întâmpine alte dificultăţi şi să finalizeze în scurt timp această investiţie atât de necesară pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii de confort şi siguranţă.”