Procesul de votare la referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie 2018 a decurs fără incidente majore la cele 635 de secții de votare de pe raza județului Bacău. Doar la o secție de votare din Onești s-a întâmplat ca unui membru al Biroului Electoral să i se facă rău, necesitând intervenția medicilor, în timp ce în Bacău la deschiderea unei secții de votare s-a constatat că urnele nu erau sigilate.

“La data de 07 octombrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de reprezentanţii unei asociaţii non guvernamentale despre faptul că la deschiderea unei secţii de votare din municipiul Bacău urnele de vot nu erau sigilate. Aspectele sesizate sunt incidente ale Legii 208/2015, fapt pentru care a fost notificat în acest sens Biroul Electoral de Circumscripţie Bacău.

La aceeaşi dată, la o secţie de votare din Oneşti a fost suspendat procesul de votare pentru 10 minute în vederea acordării asistenţei medicale de urgenţă unui membru al Biroului Electoral al secţiei de votare, care s-ar fi simţit rău. Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul municipal Oneşti”, se arată într-un comunicat al IPJ Bacău.

Altfel, prezența la vot în județul Bacău a fost de 21,34%. Concret, din cei 605.043 de alegători înscriși, au votat pe liste permanente 115.666, pe liste suplimentare și-au exprimat opțiunea 11.490 de alegători, iar 1.960 de persoane au votat la urna mobilă.