Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a desfăşurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 18 – 24 februarie a.c., Serviciul Rutier Bacău, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 480 de autovehicule, atât de transport de marfă, cât și autovehicule de transport de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 92 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de mărfuri le-au fost aplicate 17 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 65 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 pentru defecțiuni tehnice şi 4 sancţiuni pentru alte abateri.

Transportatorilor de persoane, polițiștii le-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 3 pentru defecțiuni tehnice, 10 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 6 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 27 de sancţiuni pentru alte abateri.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău