Poliţiştii au identificat şi reţinut o tânără de 16 ani, care, la data de 29 decembrie 2018, ar fi sustras un telefon mobil din buzunarul gecii unei adolescente, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun.

La data de 26 februarie a.c, poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău au depistat şi identificat o tânără de 16 ani, bănuită de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că, în seara zilei de 29 decembrie 2018, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, în municipiul Bacău, tânăra de 16 ani, din judeţul Iaşi, ar fi profitat de neatenţia unei adolescente de 17 ani şi i-ar fi sustras din buzunarul gecii, un telefon mobil în valoare de 1500 de lei.

Bănuita a fost reţinută de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ATENŢIE LA GENŢI ŞI BUZUNARE!

  • Ţineţi poşeta sau genta, în mijloacele de transport în comun, cât mai aproape de corpul dumneavoastră;
  • Nu lăsaţi bani, acte, telefoane mobile etc. în buzunarele pantalonilor. Ţineţi aceste obiecte în buzunarul interior al jachetelor sau în genţi;
  • Nu ţineţi ruscasul pe umeri atunci când vă aflaţi în autobuz. Pe lângă faptul că incomodaţi ceilalţi călători, sunteţi o ţintă sigură pentru hoţi, care profită de aglomeraţie pentru a sustrage obiecte din acesta;
  • NU fiţi indiferenţi dacă observaţi pe cineva că a sustras obiecte din buzunarul sau geanta unui cetăţean!

Sursa: IPJ Bacău (foto: bacau.net)