Polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au organizat la data de 01 mai a.c., o acțiune pe raza de competenţă. Acțiunea a avut ca scop verificarea modului de respectare a ordonanţelor militare în vigoare.

Polițiștii băcăuani au desfăşurat activităţile împreună cu jandarmi şi poliţişti locali. Astfel, au legitimat 236 de persoane, au controlat 16 autovehicule şi au constatat 2 infracţiuni.

Totodată, au aplicat 30 de contravenții în valoare de 30.400 de lei din care 9 amenzi în valoare de 1400 de lei au fost aplicate conform Legii 61/ 1991.

Exemplu: Poliţiştii au depistat un tânăr de 24 de ani, din Bacău, pe strada Dumbravei, fără a putea justifica motivul prezenţei sale în acea zonă şi fără a deţine declaraţie pe propria răspundere prevăzută de prevederile ordonanţei militare Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au acţionat, la aceeaşi dată, împreună cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău pentru verificarea modului de respectare a ordonanţelor militare în vigoare.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 165 de persoane şi au fost controlate 113 autovehicule. Totodată, poliţiştii au aplicat 49 de contravenții în valoare de 37.215 lei, din care 29 amenzi pentru încălcări ale normelor rutiere. Au fost reţinute 2 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)