Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au organizat pe 26 februarie a.c., între orele 10:00 – 18:00, o acțiune pe raza judeţului. Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră și reducerea numărului/consecințelor accidentelor rutiere grave.

În urma acestei activități, polițiștii au constatat 860 de contravenții și au aplicat sancțiuni în valoare de 367.833 de lei, după cum urmează:

– 16 sancțiuni pentru abateri săvârşite de pietoni;

– 9 sancțiuni pentru neacordarea priorităţii pietonilor;

– 309 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză;

– 53 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri ale bicicliştilor;

– 65 de amenzi căruţaşilor;

– 408 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 54 de permise de conducere (31 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 6 pentru neacordare prioritate auto, 9 pentru neacordare de prioritate pietonilor) și au retras 31 de certificate de înmatriculare.

Exemple: 1. Poliţiştii au depistat un bărbat de 69 ani, din Onesti care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărășești din localitate, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii . A fost luată măsura sancționării conform art. 135/h din HG 1391/2006 și s-a reținut permisul de conducere.

  1. Un bărbat de 60 de ani, din judeţul Iași, a fost înregistrat de aparatura radar, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 120 km/h, pe DN 2 F, în localitatea Plopana. Acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)