În noaptea de 10 spre 11 martie, între orele 23.00 – 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, însoţiţi de jandarmi şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au acţionat pe linia combaterii actelor de încălcare a normelor de ordine şi linişte publică, verificarea legalităţii în domeniul economic şi asigurarea pazei bunurilor pe raza de competenţă.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au fost legitimate 32 de persoane şi au fost aplicate 16 contravenţii în valoare de 17.000 lei.

Exemple:

La o societate comercială au fost constatate defecţiuni la instalaţia electrică şi, conform H.G. nr. 537 din 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, a fost aplicată o sancţiune în valoare de 500 lei.

A fost depistată o persoană care fuma în incinta unei cafenele, aceasta fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei, conform Legii nr. 349 din 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Pentru neprezentarea documentelor de provenienţă a mărfurilor expuse la vânzare, administratorul unei socientăţi comerciale a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Sursa: IPJ Bacău