Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică pentru intervalul 13 martie, ora 9 – 14 martie, ora 22.

Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

În județul Bacău este vizat bazinul hidrografic al râului Trotuș, împreună cu afluenții acestuia și cursurile de apă necadastrate.

În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret monitorizează evoluția fenomenelor prognozate și intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice.

Comitetele locale pentru situații de urgență vizate au fost avertizate prin fluxul informațional asigurat între Administrația Bazinală de Apă Siret și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bacău.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.

Sursa: comunicat Administrația Bazinală de Apă Siret