Poliţiştii din Oneşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a comerţului ilicit şi pentru asigurarea siguranţei stradale.

La data de 21 august a.c., polițiștii rutieri, de ordine publică şi investigaţii criminale şi cei din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au acţionat pe raza de competenţă, atât în mediul urban, cât şi rural pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite, prevenirea accidentelor rutiere, a comerţului ilicit şi pentru asigurarea siguranţei stradale.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 81.390 de lei, din care 16 conform Legii 61/1991, 73 pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere şi 41 pentru alte încălcări ale legii.

De asemenea, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni flagrante şi au depistat şi identificat 2 autori de infracţiuni de furt calificat.

Totodată, poliţiştii au controlat 46 de unităţi economice, au legitimat 278 de persoane şi au verificat 221 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, au fost reţinute 7 plăcuţe şi 7 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a poliţei de răspundere civilă obligatorie.

Exemple:

Poliţiştii au depistat şi identificat o femeie de 67 de ani, din Oneşti care ar fi sustras bunuri dintr-o societate comercială, în valoare de 391 de lei. Bănuita este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii oneşteni au depistat şi identificat un bărbat de 49 de ani, din localitate, care şi-ar fi însuşit două telefoane mobile pierdute de un bărbat de 44 de ani, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.000 de lei. Bărbatul în cauză este cercetat pentru comiterea infracţiunii de însuşirea bunului găsit. Telefoanele mobile au fost recuperate de poliţişti şi predate păgubitului.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat de 50 de ani care ar fi comercializat produse de panificaţie către două societăţi comerciale din Dofteana fără documente de provenienţă şi însoţire. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Totodată, poliţiştii au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Oituz care ar fi tăiat ilegal şi sustras 9 arbori, specia arin de pe terenul proprietatea unui bărbat de 46 de ani.

Tânărul este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău