În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend-ul trecut, de către poliţiştii rutieri și de ordine publică, au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, polițiștii au reținut 98 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

În perioada 11-13 august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii rutieri au efectuat peste 400 de testări cu aparatul etilotest și drugtest conducătorilor auto. Totodată, polițiștii au reținut 98 de permise de conducere, din care 69 șoferilor care au încălcat viteza legală admisă pe anumite sectoare de drum.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, au aplicat peste 200 de contravenții și au retras 18 certificate de înmatriculare.

Reamintim că, polițiștii acționează zilnic, pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)