RAJA Constanța și-a prezentat, ieri, bilanțul după o lună de activitate la Onești, ocazie cu care alți patru primari din județ și-au manifestat interesul vizavi de o colaborare cu cel mai mare operator regional de apă din țară.

RAJA are planuri mari în ceea ce privește sistemul de apă și canalizare din Onești, urmând a face investiții de nu mai puțin de 44 de milioane de euro, până la sfârșitul anului 2019. Cunoscând și fricțiunile recente de la CRAB (Compania Regională de Apă Bacău), se poate spune că Nicolae Gnatiuc și consilierii oneșteni au dat lovitura când au ales să delege serviciul de apă și canalizare operatorului dobrogean!

RAJA a reușit deja să atragă toate privirile prin profesionalismul cu care a lucrat la Onești în cele 35 de zile care s-au scurs de la preluarea sistemului public de alimentare cu apă și canalizare al orașului.

Forcoș și Victoria Iulișcă, în aceeași barcă a suferinței

Primarii comunelor Tg. Trotuș și Pârgărești, Adrian Forcoș (foto dreapta), respectiv Victoria Iulișcă (foto stânga), care s-au confruntat cu aceleași probleme legate de alimentarea cu apă ca și primarul Oneștiului, și încă nu au scăpat de ele!, n-ar spune nu unei colaborări cu RAJA, deși UAT-urile pe care le conduc sunt membre ADIB (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău) și acționare CRAB. “Sunt un primar tânăr, pe care, însă, l-au îmbătrânit aceste veșnice probleme cu apa. Noi am stat o lună întreagă fără apă!”, a spus Forcoș.

Primarul orașului-stațiune Tg. Ocna, Ștefan Șilochi (al treilea din stânga), a rămas la rândul său impresionat de forța și modalitatea de lucru a celor de la RAJA. “Văd aici tot felul de grafice, planuri de investiții cu termene clare, foarte bine puse la punct, cum se făceau odinioară. Este evident că se lucrează profesionist! Astăzi, puțini mai întocmesc astfel de grafice, ca să nu mai spun că termenele  de finalizare sunt rareori respectate”, a spus Șilochi. Acesta a ținut să precizeze, afirmație întărită apoi de primarul stațiunii Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, că “noi (n.r. – Tg. Ocna) și Slănic Moldova avem nevoie de o a doua sursă de apă”.

Directorul general al RAJA, Felix Stroe (foto mare), i-a asigurat pe primarii prezenți la conferința prilejuită de prezentarea bilanțului primelor 35 de zile de activitate a companiei constănțene la Onești că “noi suntem pregătiți să preluăm pe oricine dorește să lucreze cu RAJA. Mai mult decât atât, răspunzând întrebării unui jurnalist băcăuan, Stroe a punctat, mai în glumă, mai în serios: “Suntem pregătiți să luăm și CRAB-ul!”

RAJA Constanța nu numai că a redus simțitor pierderile de apă de la Onești, dar a dat deja drumul proiectelor de investiții, publicând pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind elaborarea documentației de atribuire a contractului de consultanță, în acest sens.