Planul de reorganizare al RAFO, depus la Tribunalul Bacău de Casa de Insolvență Transilvania (CITR) – Filiala București, care este administratorul judiciar al societății onștene, propune vânzarea acesteia prin “licitație publică competitivă cu strigare de preț în urcare”.

Administratorul judiciar al RAFO a convocat Adunarea creditorilor pentru începutul lunii decembrie, ședință în cadrul căreia va fi analizată valoarea planului de reorganizare, inclusiv prețul de vânzare al rafinăriei, după cum a fost stabilit în Planul de reorganizare, notează desteptarea.ro.

Planul de reorganizare propune vânzarea RAFO prin “licitație publică competitivă cu strigare de preț în urcare”, iar prețul minim cerut de CITR este 59,5 milioane de euro (fără TVA), dar acesta ar putea coborâ chiar și la 44 de milioane de euro, dacă nu vor fi oferte, scrie sursa citată.

Rafo are șanse reale ca în prima parte a anului 2018 să aibă un nou investitor. În ultimul timp, peste 10 firme din exteriorul României au vizitat rafinăria, iar prin reprezentanții lor și-au manifestat dorința de a o prelua”, a declarat reprezentantul salariaților RAFO, Ion Marian, pentru desteptarea.ro.

RAFO Onești stă închisă de aproape 10 ani, iar în ultimii doi ani și-a schimbat de mai multe ori acționarul principal.