Platforma industrială RAFO se află în vederea a doi potențiali cumpărători, care au trimis recent scrisori de intenție în acest sens administratorului judiciar al rafinăriei din Onești, informează profit.ro.

Astfel, unul dintre investitorii interesați de RAFO Onești este un vehicul juridic înregistrat în Cipru și cu acționariat necunoscut, Uroco Ltd. Acesta a cumpărat tot de curând creanța de 305 milioane lei asupra RAFO deținută chiar de fostul acționar majoritar al companiei, Petrochemical Holding, creanță care reprezintă peste 90% din totalul datoriilor RAFO înscrise la masa credală (peste 330 milioane lei). Creanța este garantată cu principalele active ale RAFO, reprezentând instalații și echipamente de pe platforma industrial, scrie sursa citată.

Mai mult decât atât, potrivit jurnaliștilor de la profit.ro, cei de la Uroco Ltd. au prezentat, odată cu scrisoarea de intenție privind interesul pentru cumpărarea platformei RAFO, și o scrisoare de bonitate emisă de instituția elvețiană de private banking CBH Compagnie Bancaire Helvetique, în care se certifică faptul că offshore-ul cipriot deține peste 30 milioane dolari într-un cont deschis la banca din Elveția.

Asta în condițiile în care prețul de pornire al negocierii directe de vânzare a RAFO a fost stabilit de către administratorul judiciar al rafinăriei din Onești la 44,625 milioane dolari, acceptându-se și oferte sub această sumă, însă nu mai mici de 29,75 milioane dolari.