S-au împărţit banii în noul program Rabla pentru Electrocasnice. Românii care vor să-şi schimbe televizoarele, maşinile de spălat rufe sau vase, frigiderele, dar şi alte aparate, vor primi tichete de sute de lei de la stat, relatează observator.tv.

Potrivit sursei citate, valoarea tichetului penru aparatele de aer condiţionat poate ajunge până la 400 de lei. Pentru un frigider nou putem obţine o reducere de la stat cuprinsă între 300 şi 400 de lei, în funcţie de clasa energetică în care se încadrează iar pentru o maşină de spălat nouă, statul ne ajută şi cu 300 de lei.

Tot o noutate în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice sunt maşinile de spălat vase. dacă vă gândiţi să cumpăraţi una care este într-o clasă energetică superioară, voucherul de reducere poate fi de 400 de lei.

Rabla pentru electrocasnice cuprinde acum mai multe tipuri de produse, pe lângă cele trei de anul trecut – maşini de spălat rufe, frigidere şi aparate de aer condiţionat – putând fi cumpărate şi televizoare şi maşini de spălat vase.

Finanțare în programul Rabla pentru electrocasnice se acordă sub formă de vouchere, după cum urmează:

a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;

b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;

c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;

d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;

e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);

f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;

g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A;

i) 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+”.