Vitalie Mîrza, sportiv descoperit de maestrul Costel Gherasim, se va bate pentru a doua cea mai importantă distincție internă după titlul național – Cupa României – în cadrul competiției care va avea loc la Bacău, începând de azi și până vineri, 7 aprilie.

Oneșteanul adoptat Vitalie Mîrza (foto – primul din dreapta), altfel originar din Republica Moldova, va urca în ring la Cupa României pentru seniori, după doi ani în care nu a mai boxat deloc în cadrul oficial. Mîrza va concura în cadrul categoriei 91 kg, deși el cântărește cu 10 kilograme mai puțin. Am acceptat să revin la SC Bacău la propunerea maestrului Relu Auraș, cu care am mai lucrat și în trecut. Am făcut o pregătire bună în cadrul clubului din Bacău, am avut sparring-uri <tari> și aștept primul meci cu încredere”, ne-a declarat Vitalie.

Legat de faptul că va boxa în cadrul unei categorii mult superioare de greutate, sportivul oneștean ne-a spus: “Așa a decis maestrul, pentru că la 81 de kilograme mai erau sportivi de la clubul nostru și nu și-a dorit să ne batem între noi. Am acceptat propunerea cunoscând din trecut faptul că maestrul ia întotdeauna deciziile cele mai bune. De altfel, asta m-a și determinat să revin sub bagheta sa, faptul că am conlucrat foarte bine cu dumnealui până să trec la profesioniști.

Vitalie Mîrza are 31 de ani, iar ultima dată a urcat în ring într-un meci oficial în octombrie 2015, în Anglia, la Manchester, la profesioniști. A fost un meci de patru reprize împotriva unui pugilist englez, pe care Vitalie l-a câștigat la puncte.

Boxerul oneștean a efectuat în această dimineață cântarul oficial, urmând ca spre după-amiază, când este programată tragerea la sorți a meciurilor, să afle numele primului adversar din cadrul competiției de la Bacău.