Părintele Ioan Bârgăoanu, protopopul Protoieriei Onești, îi îndeamnă pe creștinii ortodocși, în aceste moment dificile determinate de pandemia de coronavirus, să trateze lucrurile cu responsabilitate, pentru a stopa efectele nefaste provocare de acest virus.

“Pentru că există posibilitatea ca mulți pacienți să ascundă sau să nege în mod deliberat infectarea cu noul coronavirus, COVID-19, pentru a nu fi izolați sau stigmatizați, ori pentru a nu fi duși în centre de carantinare sau spitale prea îndepărtate de domiciliile lor, fac un necesar apel la responsabilitate și corectitudine!

Gândiți-vă, vă rog, că puneți în pericol  personalul medical, apropiații, cunoscuții și pe toți cei cei cu care intrați în contact, devenind, din  punct de vedere moral și legal, cauzatori de boală, ori chiar de moarte pentru ei.

Mă adresez, mai cu seamă, celor veniți din afara țării și celor care ați intrat în contact cu ei, cu rugămintea expresă de a conștientiza necesitatea izolării, pentru ca acest virus să nu mai facă victime.

Gândiți-vă că, dacă nu întrerupem mai repede lanțul contagiunii, suferă cât mai mulți, iar din punct de vedere economic, prin prelungirea crizei, prin oamenii și materialele implicate, ca și prin multe alte neplăceri create de necesara întrerupere, parțială sau totală în unele domenii a activității, suferim cu toții.

Vă rog să fiți oameni responsabili, să dați dovadă de spirit civic și de patriotism!

Dumnezeu să ne binecuvinteze cu pace si sănătate !

Ne iubim țara, comunitatea”, este mesajul transmis de protopopul Ioan Bârgăoanu.