Printre oamenii de bază ai lui Cristi Popovici în sezonul în care Aerostar a bifat a 3-a promovare în Liga a 2-a în 40 de ani de existență a clubului se numără și fundașul central Cosmin Sorin Ichim, originar din comuna Livezi.

În vârstă de 25 de ani, Cosmin Sorin Ichim (foto mare – în centru, foto mic – primind medalia de câștigător de la Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF) este nimeni altul decât fiul primarului interimar al localității, Sorin Ichim.

Ichim jr. este un produs sută la sută al clubului Aerostar, fiind cooptat în lotul echipei încă din timpul liceului. Cosmin a fost elev al Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Bacău, după care a absovit cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Vasile Alecsandri” Bacău.

La meciul cu Oțelul, câștigat de Aerostar cu scorul de 1-0, a asistat și un grup numeros de susținători/prieteni ai lui Cosmin, veniți de la Livezi. Evident, din tribunele micuței arene băcăuane nu avea cum să lipsească tatăl lui Cosmin.

Imediat după meci, când jucătorii lui Cristi Popovici sărbătoreau pe teren, împreună cu fanii, promovarea în Liga a 2-a, pe telefonul mobil al lui Ichim senior au început să curgă mesajele de felicitare. “Sorineee, ești bun de cinste! Felicitări și baftă în continuare”, i-au transmis primarului interimar mai mulți amici.

Primarul a “udat” deja succesul fiului său, dar se pare că mai urmează un rând, zilele viitoare, la o cârciumă din comună, când este așteptat să participe la chermeză și Cosmin. Deocamdată, toți jucătorii lui Cristi Popovici au rămas în cantonamentul comun de la baza de pregătire, Aerostar mai având de disputat, la sfârșitul săptămânii, ultimul meci oficial al sezonului.

“Sorin și ceilalți băieți mi-au făcut o foarte mare bucurie prin această promovare despre care nu vorbea nimeni la începutul sezonului. Îi știu pe toți băieți foarte serioși, de altfel formează un grup minunat, și le urez mult succes în Liga a 2-a”, a spus Sorin Ichim.

Interesant este faptul că și în urmă cu 33 de ani, când Aerostarul – pe atunci echipa se numea Aripile Bacău – reușea întâia promovare în Liga a 2-a, comuna Livezi a avut un reprezentant de seamă în lotul antrenat de regretatul Mircea Nedelcu. Este vorba de Ghiță Poenaru, nimeni altul decât viitorul jucător și antrenor al lui FCM Bacău, Petrolul Moinești și chiar al lui FC Onești, pentru o perioadă scurtă de timp.

Promovarea Aerostarului în Liga a 2-a nu s-a sărbătorit însă doar la Livezi, ci și la Curița. Pentru dintre jucătorii de astăzi ai Viitorului Curița, portarul Albescu, fundașul central Belecciu, atacantul Tudor Tudorache și mijlocașul Adrian Gheorghiu au făcut parte, până astă-iarnă, din lotul echipei băcăuane. De altfel, Belecciu, Tudorache și Albescu sunt în continuare jucătorii Aerostarului, fiind împrumutați la Viitorul Curița, doar Adi Gheorghiu (foto mare, în spatele lui Sorin Ichim) venind la cășuneni prin transfer.

Sursa foto: www.facebook.com/Aerostar.Bacau