Timp de trei zile – între 27 și 29 mai – va avea loc la Onești o campanie de sterilizare care are ca scop diminuarea puilor nedoriți și stoparea abandonului, în condițiile în care străzile sunt în continuare pline de maidanezi, ca de altfel și adăpostul public amenajat de autoritățile locale la Obor.

Campania de sterilizare este organizată de Asociația Help Animals From Onești împreună cu mai multe organizații de protecție a animalelor din Germania, și cu implicarea Primăriei Onești, care pune la dispoziție clinica chirurgicală a adăpostului public de la Obor.

“Este o campanile dedicată câinilor din Adăpostul public Onesti, caini fără stăpân de pe străzile orașului, incinte blocuri, zona industrială, împrejurimi Onesti, dar și a celor cu stăpân , cu scopul diminuării puilor nedoriti și stoparea abandonului”, spune Lidia Zahiu, președintele Asociației Help Animals From Onești.

Programările se fac la numerele de telefon: 0744.452.464 și 0740.210.669.

Adăpostul de câini fără stăpân de la Obor a ajuns la capacitate maximă, dar în același timp în anumite zone ale orașului străzile sunt pline de maidanezi. Aceștia nu mai pot fi capturați tocmai din cauza faptului că nu mai există spațiu de găzduire, astfel încât să fie respectate normele europene în vigoare.