După Paște, vremea va înregistra o răcire accentuată, cu precădere în intervalul 19-21 aprilie, când temperaturile nocturne vor coborâ chiar sub pragul de îngheț, iar cele diurne nu vor depăși câteva grade.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece, cu precădere în intervalul 19—21 aprilie, când media maximelor termice va fi de 5 — 7 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice diurne se vor apropia treptat de cele normale și vor ajunge la medii, pe întreaga regiune, de 18—19 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere până în 21 — 22 aprilie, când vor deveni negative, apoi vor începe să crească, astfel ca între 28 — 30 aprilie media minimelor termice va fi de aproximativ 6 grade. Vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și importante cantitativ în intervalul 19 — 20 aprilie.

În Onești, ploile vor deveni predominante în a doua parte a acestei săptămâni  –  când temperaturile vor scădea mult sub valoare normală pentru această perioadă. Sunt chiar șanse de precipitații mixte, lapoviță și chiar ninsoare!

La Moinești, condițiile meteorologice se vor situa cam în aceeași parametri – temperaturile minime vor avea valori cuprinse între minus 3 grade (noaptea) și un grad Celsius (ziua). Pentru Comănești, Tg. Ocna și Slănic Moldova sunt anunțate temperaturi apropiate, în perioada următoare și șanse mari de precipitații mixte.