La data de 25 martie 2018, se împlinesc 196 de ani de la momentul în care Grigore Dimitrie Ghica, domnitorul Tării Românești i-a înmânat Marelui Agă, Mihăiță Filipescu, Steagul Agiei, respectiv primul drapel al Poliției Române, pe care erau pictate chipul Maicii Domnului și al îngerului aducător al Bunei Vestiri, motiv pentru care, sărbătoarea Bunei Vestiri a devenit și sărbătoarea Poliției Române.

Cu acest prilej, la data de 22 martie a.c., poliţiştii s-au aflat în mijlocul elevilor, cărora le-au prezentat file din istoria Poliţiei Române şi activităţi de promovare a profesiei de poliţist.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii din Târgu Ocna sub titulatura Poliţist pentru o zi, au avut loc la două unităţi de învăţământ din localitate, unde au participat 50 de elevi.

În urma concursurilor organizate, elevii de pe locurile fruntaşe au fost invitaţi la sediul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna, unde, în cadru festiv, le-au fost acordate diplome şi premii.

Totodată, câştigătorilor primelor două locuri, li s-a oferit posibilitatea de a descoperi o parte din mijloacele specifice muncii de poliție, prin participarea alături de poliţişti de proximitate, de prevenire şi rutieri la activităţile din teren.

De asemenea, la sediul Poliţiei Buhuşi, între orele 10.30-11.30, a fost derulată o activitate intitulată „Porți Deschise la Poliția Orașului Buhuși”,ocazie cu care un număr de 25 de elevi însoțiți de cadre didactice din cadrul Școlii Generale „Mihai Eminescu” au avut posibilitatea de a vedea și afla din tainele polițienești.

Astfel, elevilor li s-a prezentat compartimentarea activității pe domenii specifice (ordine publică, investigații criminale,rutier, criminalistică), mijloacele de intervenție ale polițiștilor (armament,cătușe, baston de cauciuc,spray lacrimogen),precum și mijloacele auto din dotare.

Sursa text și foto: comunicat de presă IPJ Bacău