Țările musulmane vor constitui o nouă piață de desfacere pentru producătorul de biscuiți Croco, după ce Muftiatul Cultului Musulman din România a certificat Halal, la începutul acestei luni, toate produsele care ies pe poarta fabricii de la Onești.

Certificăm că produsele (n.r. – toate produsele Croco) enumerate în anexele prezentului certificat de produse Halal sunt conforme cu perceptele Seriatului Islamic. Folosind toate formalitățile de rigoare, Muftiatul Cultului Musulman din România s-a convins că unitatea de producție (n.r. – Croco Onești) respectă toate cerințele Halal în concordanță cu Legea Islamică. Aceste produse pot fi consumate de către musulmanii din întreaga lume”, se menționează în Certificatul emis de Muftiatul Cultului Musulman din România către Croco Onești.

Prin certificarea Halal, produsele Croco vor putea ajunge mult mai ușor pe piața musulmană, unde în sectoarele alimentar (cazul de față), cosmetic și farmaceutic se aplică reguli stricte respectându-se preceptele Jurisprudenței Islamice.

Cel mai important însă, sigla de certificare Halal permite să se distingă produsele conforme cu dispozițiile religiei islamice, imediat, sigur și simplu, fiind în avantajul consumatorilor musulmani de pe diverse piețe de destinație! Astfel, Croco răspunde prompt unei cereri tot mai mari de produse Halal pe piața locală și internațională.

Certificatul Halal pentru produsele Croco are valabilitate un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, respectându-se condițiile, de la an la an.